Tacizcisini vurdu, serbest kaldı

dana'da 2 çocuk annesi kadın, 6 aydır kendisine cinsel tacizde bulunan eşinin arkadaşının yüzüne önce biber gazı sıkıp, ardından tabancayla vurarak ağır yaralayan kadın, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Yüreğir ilçesi, Özgür Mahallesi'nde 5 Kasım günü meydana gelen olayda, Emine Y. (33), şoförlük yapan eşi Galip Y.'nin (39) 20 yıllık arkadaşı olan komşuları Ali Ş. (41) tarafından taciz edilmeye başlandı. Emine Y., cinsel taciz ve saldırılardan kurtulmak için eşini ?Ev nemli başka yere taşınalım' diyerek ikna edip başka mahalleye taşındı. Önceki gün sahibi oldukları evi kiraya vermek için geldiğinde Emine Y., yine Ali Ş.'nin cinsel tacizi ve saldırısına uğradı.

Emine Y. yanında taşıdığı biber gazını çantasından çıkartıp Ali Ş.'nin yüzüne sıktı. Ardından da eşine ait ruhsatsız tabancayla kurşun yağmuruna tuttu. Karnından yaralanıp yere yığılan Ali Ş.'nin yanına gelip bu kez tabancayı kafasına doğrultup ateş etmek istedi. Ancak, bir vatandaş genç kadının elinden tabancayı alıp öldürmesini engelledi. Kaçan Emine Y., sakinleştikten sonra '155 İmdat Polis'i arayıp "Beni taciz eden adamı vurdum" diyerek yerini söyleyip teslim oldu. Kardeşi Halil S., sağlık kontrolüne götürülen ablasına, "Eline sağlık abla, sen utanılacak bir şey yapmadın, namussuz birini vurdun, başın dik olsun, ağlama" diyerek alnından öpmüştü.

Olayla ilgili Emine Y.'nin yanı sıra eşi Galip Y. ve Kardeşi Halil S. de gözaltına alındı. Akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen Emine Y., eşi ve kardeşi Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdikten sonra tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 3. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi, Emine Y.'yi kendisine yönelik yapılan cinsel saldırıyı defetmek için yaralama olayını gerçekleştirdiği için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

Emine Y.'ye yardımcı olduğu iddia edilen eşi Galip Y. ile kardeşi Halil S. de delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber